7.7 C
Amsterdam
zaterdag, 20 oktober 2018

oktober, 2016

7okt - 9okt 719:00okt 9Firstlook Festival

meer

details

Firstlook is al negen jaar hét gaming-event van de Benelux waar traditioneel begin oktober de nieuwste games, gadgets en hardware voor het eerst aan de Nederlandse en Belgische gamers getoond worden.
Begonnen in 2008 als kleinschalig game-event voor 1500 bezoekers in de Amsterdamse Westergasfabriek, groeide Firstlook in zeven jaar tijd uit tot een met 24.500 mensen uitverkocht evenement in de Utrechtse Jaarbeurs met een vaste plek op de internationale game-events kalender.
In 2015 onderging Firstlook de grootste metamorfose in haar negenjarige bestaan. Firstlook werd Firstlook Festival: een driedaags evenement met een dag- en avond programmering plus een internationaal eSports toernooi met een prijzenpot van tienduizenden euro’s. Bij Firstlook Festival blijven de premières van de nieuwste games, gadgets en gear het hart van het event. Eromheen kreeg de zeer brede community die gaming kent, de ruimte om haar passie voor zaken als eSports, cosplay, Indies, live streaming, anime en retro te kunnen uiten en delen.
Na het succes van de 2015-editie die door zowel media als bezoekers werd geroemd, wordt het ‘festival-gevoel’ dit jaar alleen nog maar verder uitgebreid. Zo is daar de nieuwe samenwerking met de bekendste Comic Con ter wereld, de New York Comic Con, die Firstlook Festival in staat stelt om premium content vanuit New York live te streamen naar Utrecht. Content die anders voor de Europese bezoekers onbereikbaar was geweest.

tijd

7 (Vrijdag) 19:00 - 9 (Zondag) 18:00

locatie

Jaarbeurs Utrecht

Jaarbeursplein 15, 3521 AM Utrecht

organisator

Firstlook Festival

X

Wij gebruiken cookies op onze website.

Mogen wij u functionele en analytische cookies opdienen?