Comic Twist grootste indoor glijbaan ter wereld

Comic Twist grootste indoor glijbaan ter wereld

2030
DELEN

Aan de achterkant van het Centraal Station van Antwerpen opent begin april Comics Station Antwerp. In dit nieuwe indoor thema- en belevingspark over populaire Belgische stripfiguren staat onder andere de grootste indoor glijbaan ter wereld: Comic Twist. Deze wordt morgen getest door 50 prijswinnaars.

De Comic Twist is met zijn 22,5 meter de hoogste indoor glijbaan van de wereld. Een wereldprimeur voor Antwerpen. Deze op maat gemaakte glijbanen werden de voorbije  weken al getest door specialisten.

Comics Station Antwerp is een indoor thema- en belevingspark rond de populaire Belgische stripfiguren dat met Pasen 2017 haar deuren opent in het station Antwerpen-Centraal. Met een oppervlakte van 6.000 m2 over 4 niveaus richt het park zich voornamelijk op families met kinderen van 4 tot 14 jaar; goed voor zo’n 250 à 300.000 bezoekers per jaar.

Stripfiguren

De populaire stripfiguren Jommeke, Suske en Wiske, De Kiekeboes, Lucky Luke, Urbanus en De Smurfen krijgen elk een permanente, gethematiseerde zone. Onder de 60 verschillende attracties zijn er mechanische maar ook allerlei interactieve elementen en doe- activiteiten die het (strip)verhaal echt tot leven brengen. De gemiddelde bezoekerstijd zal 4 tot 5 uur bedragen.

De opening van Comics Station Antwerp vindt op 3 april 2017 plaats. Tickets zijn via www.comicsstation.be online verkrijgbaar aan 19,50 euro. De toegang tot de Comics Twist is standaard inbegrepen in het toegangsticket voor Comics Station Antwerp. Op sluitingsmomenten van het familiepark zal een apart ticket voor de Comics Twist beschikbaar zijn aan de kassa.

Comics Station Antwerp wil met alle huidige en toekomstige activiteiten de geschiedenis en highlights van de populaire Belgische stripcultuur op een hedendaagse en creatieve manier uitdragen. In het project wordt meer dan 12,5 miljoen euro geïnvesteerd. 50 mensen zullen er aan de slag kunnen.