Kuifje in het land van de Sovjets… in kleur!

Kuifje in het land van de Sovjets… in kleur!

1237
DELEN
Kuifje in het land van de Sovjets

Kuifje in het Land van de Sovjets is een mythisch album. Het is het allereerste avontuur van een personage dat na vele decennia nog altijd honderden miljoenen lezersharten weet te veroveren.

Kuifje in het land van de SovjetsHergé was pas 21 jaar oud toen hij dit album tekende en het is nooit eerder in kleur verschenen. Tot nu.

Zet 11 januari 2017 in je agenda, dan ligt hij in de schappen! Hiermee krijgt Kuifje in het Land van de Sovjets, een bijzonder avontuur, dus een heuse verjongingskuur.

Ter gelegenheid van deze gekleurde release vindt er een groot event plaats op 7 januari 2017. Zie hieronder de planning. Let op: er wordt tevens een look-a-like contest gehouden!

14 uur: Aankomst van Kuifje op station Brussel-Centraal. Rit in een Amilcar naar de Grote Markt van Brussel

14.30 uur: Aankomst van Kuifje op de Grote Markt van Brussel

15.00 uur: Kuifje verschijnt op het balkon van het Brusselse stadhuis

15.30 uur: Selectie van de winnaars van de wedstrijd* ‘Operatie Kuifje en Bobbie’ + Kuifje overhandigt prijzen

Info wedstrijd

Kuifje vertrekt op 2/1/2017 weer naar Moskou, net als in 1929! Ervan overtuigd dat hij zijn eerste heldendaden gaat herbeleven, stort de kleine reporter met het kuifje zich opnieuw in het avontuur dat zijn leven veranderde en de start van zijn loopbaan markeerde. Terug in België doet Kuifje ons zijn verslag in kleur! Ter ere van dit heuglijke feit worden in een vrolijke kameraadschappelijke sfeer tal van festiviteiten georganiseerd.

Kuifje in het land van de SovjetsOm te beginnen gaat onze held op 7 januari naar de Grote Markt van Brussel in de hoop daar zijn trouwe viervoeter Bobbie terug te zien, die na zijn vertrek naar Rusland op raadselachtige wijze verdween. Is Bobbie misschien een spion, die de hoogste gelederen van de bolsjewistische beweging liever kwijt dan rijk is?

Hoe dan ook, alle Kuifje-fans worden van harte uitgenodigd om samen met hun eigen Bobbie naar het hart van het toeristisch centrum van Brussel te komen, waar de beste Bobbie-lookalike een mooie prijs krijgt uitgereikt. Daarnaast wordt een verkleedwedstrijd georganiseerd, waarbij – om jaloezie te voorkomen – iedereen die in de outfit van de beroemde reporter verschijnt, voor zijn fysieke aanwezigheid wordt beloond.

Kuifje event / 7 januari 2017 / Grote Markt Brussel