20.3 C
Amsterdam
maandag, 23 juli 2018
Lombard is 70 geworden

Lombard is 70 geworden

277
DELEN
le lombard

Uitgeverij Le Lombard gaat als het goed is op moment van schrijven los op een verjaardagsparty. 70 alweer! Om dit te vieren publiceert de Brusselse uitgeverij in samenwerking met éditions Moulinsart, een verjaardagsalbum van 777 pagina’s. Dat is een verwijzing naar het motto van het stripblad: voor ‘jongeren van 7 tot 77 jaar’.

In 1946 verscheen op initiatief van Hergé en Raymond Leblanc ook het eerste nummer van het stripweekblad Kuifje en zijn Franstalige tegenhanger Journal de Tintin. Om haar 70ste verjaardag te vieren, geeft de uitgeverij nu een bijzonder album uit.

Met La Grande Aventure du Journal Tintin belooft het uitgevershuis – voorlopig enkel in het Frans – meer dan 600 bladzijden strips vergezeld van een retrospectieve chronologie van het weekblad. Een heel aantal pagina’s is nooit eerder verschenen in album en krijgt zo een tweede leven na hun verschijning in het weekblad, vertelt Le Lombard.

Meer dan 80 auteurs werkten mee aan het verjaardagsalbum waarin Hergé een ereplaats krijgt. Meer dan 70 pagina’s zijn gewijd aan zijn samenwerking met Le Journal de Tintin, aan de hand van zijn vele covers of bijdragen aan de verschillende rubrieken in het stripblad. Het album wordt verkocht voor €49,-. (Belga/EK)

X

Wij gebruiken cookies op onze website.

Mogen wij u functionele en analytische cookies opdienen?