Looney Tunes tekenaar Robert Givens overleden

Looney Tunes tekenaar Robert Givens overleden

697
DELEN
Bugs Bunnt

De Amerikaanse tekenfilmtekenaar Robert Givens is op 99-jarige leeftijd overleden. ‘Bob’ Givens was een van de tekenaars van populaire Looney Tunes-figuren als Daffy Duck, Porky Pig en Road Runner.

Givens’ grootste succes was Bugs Bunny, het vrijgevochten konijn met de vanzelfsprekende wortel in zijn bek. Kenmerkend voor dit Looney Tunes-figuurtje was de zin What’s up, Doc? waarmee hij zijn conversaties vaak begon.

Bugs Bunny

Robert Givens begon voor de Tweede Wereldoorlog al met professioneel tekenen, in eerste instantie bij Walt Disney in 1937. Niet lang daarna stapte hij over naar Warner Bros, waar hij samen met anderen de Looney Tunes-figuren ontwikkelde. Hij gaf Bugs Bunny zijn definitieve brutale uiterlijk, nadat eerder ontwerpen als te schattig waren afgekeurd.

De eerste Bugs Bunny was te zien in de film A wild hare. Zijn naam viel voor het eerst in het filmpje daarna: Elmer’s Pet Rabbit. De Looney Tunes groeiden in de jaren daarna uit tot wereldsterren en hun filmpjes worden nog steeds uitgezonden.

 

De allereerste Bugs Bunny