Lucky Luke viert 70ste verjaardag in Kortrijk

Lucky Luke viert 70ste verjaardag in Kortrijk

1333
DELEN

Lucky Luke, de cowboy die sneller schiet dan zijn schaduw, wordt 70. Om dat te vieren organiseert de stad Kortrijk dit weekend een groots verjaardagsfeest. De hele stad krijgt op 2, 3 en 4 september een heuse Far West make-over. Bovendien wordt de volledige reeks in een nieuw jasje gestopt.

Het Belgische Kortrijk is de thuisstad van zijn geestelijke vader Morris. De volledige binnenstad wordt omgetoverd in het Wilde Westen en de braderie draait volledig om Lucky Luke. Bezoekers kunnen genieten van talrijke muzikale animaties en diverse acts: terwijl de kinderen pony rijden en goud zoeken, kunnen volwassenen stier rijden, lasso werpen en hun dorst lessen in een echte saloon. Verder draven er paarden met koetsen door het centrum en ook de Daltons ontbreken niet.

Niet alleen Kortrijk ondergaat een gedaanteverandering voor de zeventigste verjaardag. Ook de stripreeks zelf wordt in een nieuw jasje gestoken! De komende vijf jaar wordt de originele reeks van Lucky Luke volledig heruitgegeven. De 73 originele albums verschijnen in een nieuwe, uniforme stijl: een nieuwe vertaling, nieuwe lettering, nieuwe covers en een opeenvolgende nummering.

lucky luke
Lucky Luke’s tijdlijn

In september verschijnen de eerste vier albums van deze gloednieuwe heruitgave. De sterkste titels uit de reeks komen als eerste aan de beurt:
   •    1 –   Dick Diggers Goudmijn
    •    34 – Dalton City
    •    50 – De eenarmige bandiet
    •    68 – O.K. Corral


Morris slaagde erin om vanuit Kortrijk de wereld te veroveren met Lucky Luke. Hij zette een van de meest succesvolle Europese stripreeksen ooit op papier. Sinds 1946 gingen wereldwijd meer dan 300 miljoen albums van Lucky Luke over de toonbank, de reeks werd in 29 talen vertaald en was als animatiereeks in 50 landen te zien.