Presentatie Stripleeslijst

Presentatie Stripleeslijst

167
DELEN

Hoe kunnen docenten Nederlands strips meenemen in de lessen literatuur? En waarom zou je alleen maar romans lezen, als je ook strips kan lezen? Stripmaker des Vaderlands Margreet de Heer wil dat strips een plek krijgen op de leeslijst.

Stichting aaStrips presenteert daarom op initiatief van de Stripmaker des Vaderlands de gids Graphic Novels voor de Leeslijst, samengesteld door Margreet de Heer, met medewerking van Willard Mans en Bas Schuddeboom. Het is een selectie van strips die prima zouden passen op de leeslijst, compleet met beschrijvingen en per titel enkele vragen, om een aanzet te geven tot discussie in de klas.

Ja, het moet kippeNvel zijn 🙂

De gids is een startpunt voor leraren Nederlands, om te laten zien dat ook strips thuis horen op die lijst. Het kan docenten en leerlingen inspireren om nog meer strips te ontdekken.

Waarom horen strips op de leeslijst?
De presentatie wordt ingeleid met een discussie over dat thema door een panel met onder andere Margreet de Heer en Willard Mans. Daarna wordt het eerste exemplaar van de gids door Margreet de Heer uitgereikt aan Anne-Marieke Samson. Zij heeft in haar boek Klootzakjes laten zien dat ze veel waardering heeft voor de strip en de graphic novel.

Je bent van harte welkom!
Datum: Woensdag 7 november

Tijd: 17.00 uur, inloop vanaf 16.30 uur

Plaats: Boekhandel Scheltema
Rokin 9, 1012 KK Amsterdam

Aanmelden? Dat kan hier.