Sigmund Pop-up store open

Sigmund Pop-up store open

1027
DELEN

In Brussel kennen we natuurlijk de Kuifje shop, maar voor de eerste keer in de geschiedenis van de detailhandel wordt er in Nederland een winkel volledig rondom een stripfiguur ingericht. Het betreft hier dokter Sigmund, de populaire eenogige psychiater die nu al meer dan twintig jaar dagelijks een consult in de Volkskrant verzorgt.

Op 10 november opent de Sigmund pop-up store zijn deuren voor de fans (en toevallige passanten en toeristen). De zaak is gevestigd in de populaire Negen Straatjes in Amsterdam. Aanleiding is het verschijnen van het jubileum album de vijfentwintigste sessie van Sigmund, met de beste strips van het afgelopen jaar uit de Volkskrant.

Met man en macht wordt gewerkt aan deze tijdelijke winkel, zodat de Sigmundshopaholics straks uit een uniek (en slechts tijdelijk verkrijgbaar!) assortiment van Sigmund-artikelen kunnen kiezen. Van T-shirts, koelkast magneten, buttons, posters, ansichtkaarten, koffiemokken tot verjaardagskalenders en natuurlijk boeken, heel veel boeken.

 

Negen Straatjes
Omdat de Negen Straatjes door zeer veel buitenlandse toeristen worden bezocht is een groot deel van de producten ook in een Engelse versie beschikbaar en verzorgt Uitgeverij De Harmonie zelfs een Engelstalige paperback met daarin een selectie uit de beste Sigmund-strips, zodat de rest van de wereld bij een Hollandse shrink in therapie kan gaan.
De winkel fungeert tevens als galerie en biedt professioneel ingelijste originelen
aan van strips en cartoons van Sigmund.

De Sigmund Pop-up store is drie weken dagelijks open.
Van 10 t/m 29 november – Berenstraat 24 te Amsterdam.