Silvester Strips Debuutprijs 2016

Silvester Strips Debuutprijs 2016

729
DELEN
Silvester debuutprijs

Tijdens de officiële opening van de Stripdagen Haarlem, vrijdag 3 juni 17.00 uur in de Philharmonie te Haarlem, zal de winnaar van de Silvester Strips Debuutprijs bekend gemaakt en uitgereikt worden door stripmaker en jurylid Michiel van de Pol.

Van alle boeken die tussen april 2014 en maart 2016 verschenen zijn uiteindelijk deze zes albums genomineerd voor de Debuutprijs (t.w.v. €1.000,-):

• Mijn Begrafenis (Maarten De Saeger) – uitgeverij Bries
• Hubert (Ben Gijsemans) – uitgeverij Oogachtend
• Het Mirakel van Vierves (Inne Haine) – uitgeverij Oogachtend
• Ayak + Por 1 (Wilbert van der Steen) – uitgeverij Strip 2000
• Muggen (Bart Nijstad) – uitgeverij Xtra
• Woekeraar (Pieter Coudyzer) – uitgeverij Xtra

De jury
Michiel van de Pol (stripmaker: zijn nieuwe graphic novel ‘Spotters’ verscheen onlangs bij uitgeverij Scratch), Dimitri van Amerongen (stripboekwinkel Silvester Haarlem), Wout Jut (recensent voor Eppo Stripblad) en Ward Wijndelts (schrijver/journalist voor Mindshakes.com). De jury gaat onder leiding van Patrice van der Linden (eindredacteur uitgeverij Silvester). Met dank aan alle uitgevers die de boeken ter beoordeling beschikbaar hebben gesteld.

Over Silvester Strips
In navolging van de VPRO en Comichouse is de sponsoring van de Debuutprijs dit jaar wederom in handen van Silvester Strips. In 1991 gestart als stripboekwinkel in het hartje van ‘s-Hertogenbosch en later ook in Haarlem. In 1997 begon Silvester met het uitgeven van stripboeken. Momenteel heeft Silvester populaire stripreeksen als ‘The Walking Dead’, ‘Outcast’, ‘Okko’, ‘De Havik’, ‘De hel van ‘het Oostfront’ en ‘Prins Valiant’ in haar fonds. Silvester Strips viert dit jaar haar 25 jarig jubileum.