StripGlossy eist aandacht

StripGlossy eist aandacht

843
DELEN

Sinds deze maand ligt er een nieuw magazine in de schappen. De StripGlossy wil graag naast Linda liggen, én serieus genomen worden. Zo nog een tijdje doorgaan zou te flauw zijn, maar het vat wel de doelstellingen van Uitgeverij Personalia met dit blad samen.

StripGlossy-0-cover
De cover van het 0-nummer

Het nulnummer zag er al veelbelovend uit. Dit eerste officiële nummer trekt die lijn door. Heel veel beeld, kleur en glimmende pagina’s. Fotoreportages, interviews: alles wat je in een dikke glossy verwacht. Helaas heeft de hilarische Suske en Wiske parodie van Kim Duchateau het niet gered 🙂 .

Wat verder opvalt is dat er wel heel veel Daan Jippes aanwezig is. True, de gast hoofdredacteur blijft vaak onterecht op de achtergrond, maar op een gegeven moment vond ik het wel de Grote Daan Jippes Show worden. Gelukkig is er daarnaast zoveel ruimte voor strips dat er voor iedereen wel iets bij zit. Bovendien staat er bij elk verhaal veel info over de tekenaar. Bijzonder interessant.StripGlossy

De stripbattle mist pit maar heeft vast wat tijd nodig om te groeien. Een ronduit geniale zet vind ik het vervolgverhaal van Lucky Luke. Deze reprise van de 70-jarige cowboy door Matthieu Bonhomme wordt uiteindelijk in zijn geheel afgedrukt in StripGlossy.

Hopelijk mogen we ieder kwartaal uitzien naar een steeds beter wordend magazine. Voor €8,95 per nummer is dit verplichte kost voor iedereen die ook maar enigszins het Nederlands tekenwerk een warm hart toedraagt. Dank voor het lef en dit mooie initiatief. Wordt een mooie klus voor de redactie: aan de bak!

StripGlossy / 130 pagina’s / €8,95

RECENSIEOVERZICHT
ARTWORK
10
SCENARIO
10
DELEN
Vorig artikelMarvel 004
Volgend artikelSpiderman en Avengers 005