Stripmuseum Groningen gaat Storyworld heten

Stripmuseum Groningen gaat Storyworld heten

1108
DELEN
storyworld

Stripmuseum Groningen gaat Storyworld heten en opent in 2019. Storyworld is een ‘stoer en eigentijds museum’ waarin het beeldverhaal centraal staat en creativiteit wordt gevierd. Naast het tonen van Nederlandse en internationale successen is Storyworld een museum waar bezoekers van jong tot oud zelf aan de slag kunnen met alle bouwstenen en aspecten van strips, games en animaties.

Storyworld komt in het Groninger Forum. De collectie van het huidige Nederlands Stripmuseum, wordt hier ondergebracht. De realisatie wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de BankGiro Loterij van een half miljoen euro.

Op een compacte 700 m2 wordt het verhaal van strips, animaties en games verteld aan de hand van schatkamers en interactieve presentaties. Als je hier rondloopt, word je overal uitgedaagd zelf aan de slag te gaan en krijg je aan de hand van de bijzondere opstellingen, origineel tekenwerk en aansprekende beeldfragmenten spelenderwijs inzicht.

Storyworld zoomt als enige museum in Nederland in op de nationale hoogtepunten op het gebied van strip, games en animaties. Van klassiekers tot werk van aanstormend talent, van beeldkunstenaars tot grote gamestudio’s met internationaal succes; in Storyworld vind je de beste werken van Nederlandse bodem. Naast het bewonderen van deze schatten ontwikkel je in Storyworld vaardigheden die nodig zijn om beeldverhalen te begrijpen en natuurlijk ook om ze zelf te maken. Het is kortom dé plek waar je de kracht van het beeldverhaal ervaart en waar de creativiteit geprikkeld wordt.

Groninger Forum
Storyworld krijgt een plek in het Groninger Forum, middenin de Groninger binnenstad. De thematiek van Storyworld sluit perfect aan bij de andere aandachtsgebieden in het Groninger Forum zoals 21ste eeuwse vaardigheden, nieuwe technologie en populaire cultuur. Storyworld krijgt zijn thuis op de zevende verdieping van het in totaal tien verdiepingen tellende Groninger Forum.

Open in 2019
Storyworld opent de deuren in 2019, tegelijk met de opening van het Groninger Forum. Het inhoudelijk concept van het museum is tot stand gekomen in samenwerking met de experience designers van NorthernLight uit Amsterdam en wordt komend voorjaar uitgewerkt.