‘Strips!’ museum in Rotterdam

‘Strips!’ museum in Rotterdam

3184
DELEN
agent 327

Met Strips! krijgt het Rotterdamse museumlandschap er morgen een vrolijke nieuwkomer bij. Uitgangspunt is de geschiedenis van strips (uitgelicht in een permanente tentoonstelling), maar ook de relatie met animatie, film, games, literatuur en kunst komt uitgebreid aan bod.

STRIPS! Museum Rotterdam 1

Naast de permanente expositie organiseert het museum ook wisselende tentoonstelling. De openingstentoonstelling staat in het teken van geboren en getogen Rotterdammer Martin Lodewijk, een van de belangrijkste tekenaars en scenarioschrijvers van ons land. Lodewijk heeft niet alleen veel populaire strips getekend (van Babel en Knetterton tot Agent 327), maar ook als reclametekenaar veel successen op zijn naam staan.

STRIPS! Museum Rotterdam 2De ondeugende, eigenwijze, lieve maar soms ook keiharde Elsje maakt alweer tien jaar de stripwereld onveilig en vanaf september ook het Strips! Museum Rotterdam in een tijdelijke tentoonstelling. Daarin zie je alles over haar ontstaan, haar grote vriend Gait Jan en haar makers.

Bij het nieuwe museum kun je ook terecht voor speciale evenementen. Zo wordt op 10 september het nieuwe album van de stripserie Claire van De Wiroja’s feestelijk gepresenteerd, waar tekenaar Robert van der Kroft en schrijver Jan van Die zijn om te signeren. Op 1 oktober krijg je een voorproefje van het nieuwe tijdschrift Hollands Metaal, waarvan de inhoud tot dan nog even geheim blijft. En wist je dat Turks Fruit als beeldverhaal verschijnt? Daarover gaan striptekenaar Dick Matena en auteur en recensent Onno Blom in gesprek op 24 september.

Het Strips! Museum Rotterdam is vanaf 3 september 2016 open voor publiek. Hou voor alle activiteiten Stichtingstrips.nl in de gaten.

Entree
€12,50 – volwassenen
€7,50 – kinderen (4 t/m 14)
€32,50 – gezinskaart

Dinsdag – zondag van 10:30 – 17:30 uur