Strips proeven op Bierfestival Brugge

Strips proeven op Bierfestival Brugge

1399
DELEN
bierfestival brugge

Naast bier kunnen we proeven van strips. Want ook strips hebben we in alle soorten en smaken. Hoe dat zo?
Ieder jaar is het Brugse Bier Festival (BBF) meer dan bier degusteren (proeven) alleen. Er is telkens een kunstdiscipline te gast. Dit jaar is het de stripkunst.

Samen met het bier de paradepaartjes van de Belgen, toch?
 De meeste mensen komen nu net nog niet genoeg in contact met de ‘andere’ strip. Voor de beurs hebben we daarom wat minder gekende namen en debutanten uitgenodigd uit de stripwereld. Het zijn mensen die stuk voor stuk vol passie bezig zijn met tekenen en die niet altijd de aandacht krijgen die hun werk verdient.

Live tekenen op het BBF
Op de beurs zullen de tekenaars hun eigen werk verkopen en signeren en wellicht ook van een tekening voorzien.

Expo “Bier gestript”
Er zijn ook een aantal standen te gast van de sterke en boeiende tetoonstelling “Bier gestript” die liep tot eind november in het hoppemuseum van Poperinge.

Ex-libris
Verder hebben de tekenaars speciaal voor het festival ook nog een ex-libris (genummerde en gelimiteerde verzamelprent) gemaakt, die u bij de tekenaar 
kan laten signeren.

De centrale stripfiguren
Die figuren, voor het BBF, komen uit de hand van Wouter Van Ghysegem. Ook de degustatieglazen van het festival worden dit jaar gesierd met die centrale stripfiguren. 
10 jaar Bab en hun festival Wouter tekent voor het BBF ook nog een cartoonboekje van het festival met tekstloze cartoons en ontwerpen Te koop voor de spotprijs van 5 euro! U ziet: naar Brugge allemaal!