Agency Interpol: Rome

Agency Interpol: Rome

507
DELEN

agency_interpol_rome_coverEen bende juwelendieven met kattenmaskers op daagt Interpol uit. Officier Marie Watteau reist vanuit Frankrijk naar Rome, want daar hebben de criminelen net een nieuwe slag geslagen.

Ambitieus
De Franse agente is bijzonder ambitieus en nogal kortaf. Ze wil snel haar stempel drukken op het dossier en laten zien wie er de baas is. Dit leidt tot een onvermijdelijke bitchfight met majoor Livia de Angelis, de carabinieri die het onderzoek in Italië leidt.

Delicaat
Laatstgenoemde lijkt op meerdere manieren betrokken te zijn bij deze delicate zaak. Maar hoe? Dit wordt duidelijk als de verschillende verhaallijnen knap in elkaar worden geweven tot een heerlijke detective, die je aandacht moeiteloos vasthoudt tot de laatste pagina.

agency_interpol_rome_page

Klassiek
Het album is een klassieke pageturner. We hadden graag wat vaker omgeslagen. Het tekenwerk is degelijk en vertelt een verhaal dat zich vlot ontwikkelt. Het is niet eens volledig uit de fantasie van schrijfster Thilde Barboni ontsproten. Het script is gebaseerd op waargebeurde feiten. Welke dat zijn is lastig te herleiden, maar dat maakt niet uit: tekenaar Alesssio Lapo heeft er een fijn stripboek van gemaakt. Het maakt in ieder geval hongerig naar het vervolg. ****

 

Tekenaar: Alessio Lapo
Script: Thilde Barboni
Uitgever: Dupuis

56 pagina’s / €7,50

 

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]