Amoras 5: Wiske

Amoras 5: Wiske

439
DELEN

Wie de trailer van dit vijfde deel zag afgelopen week wist meteen dat de koers op Amoras enthousiast wordt voortgezet. Hard, plat en puntig, in meerdere opzichten. Dat de helft van Suske en Wiske vrouw is krijgt ruimschoots aandacht.

Ze doet qua prestaties niet onder voor de mannelijke figuranten en probeert zelfs een succesvolle nieuwe IS tactiek uit: de zelfmoordvrachtwagen. Toch wordt ook de verdieping niet geschuwd: Wiske worstelt gelijktijdig met pure wraakgevoelens en verscheurende onwetendheid over het lot van haar vrienden.
Antwoorden?
Ondertussen doen Marc Legendre en Charel Cambré er alles aan om onze aandacht niet te laten verslappen. Koortsachtig slaan we de pagina’s om, rusteloos op zoek naar ANTWOORDEN! Cliffhangers, raadsels, niemand is wie ze lijken te zijn… Alleen Lambik, onze rots in de branding, blijft vol bravoure zichzelf. Hij wordt genadeloos aangepakt, maar slaat net zo hard terug. Wiske staat weliswaar centraal, maar eist geen absolute hoofdrol op, omdat er zoveel tegelijk gebeurt.

Briljant
En dat is het sterke van deze serie. Een briljant script (meer! meer! meer!), grandioos getekend. Een totaal eigen karakter, maar altijd oog voor Vandersteens oorspronkelijke schepping. En natuurlijk voortdurend de blik op het volgende album. Waarin we ongetwijfeld ontdekken wie of wat Jérusalem is, welke rol Krimson speelt en of Barabas de teletijdmachine aan de praat krijgt. Anders wordt het wel een heel bloederig einde…

Tekenaar: Charel Cambré
Scenario: Marc Legendre
Uitgever: Standaard Uitgeverij
56 pagina’s / €6,99 / softcover

Bestellen