Amoras – De complete saga

Amoras – De complete saga

3842
DELEN
Amoras

In onze speurtocht naar het ideale vakantieboek kwamen de nodige titels al voorbij. De meeste echter voor de kids. Papa mag hooguit bij de gratie van het grut de stripboeken ter hand nemen. Maar wacht: hij heeft geluk. Hier is Amoras De complete saga.

Alle zes albums van de Suske en Wiske spin-off in een dikke cover, helemaal alleen voor jou. Want niet geschikt voor jonge kijkertjes. Bruut geweld wordt niet geschuwd, onze jeugdhelden kunnen vloeken als dokwerkers en is dat een blote borst??

AmorasWe hebben op Striptip al veel geschreven over Amoras, en ons enthousiasme over de gedurfde reeks moge duidelijk zijn. Niet alleen omdat er aan heilige huisjes gerammeld wordt. Het is een compleet autonome reeks geworden. Wie Amoras zegt, denkt niet meer aan de brave rakkers van weleer.

Het superstrakke tekenwerk van Charel Cambré is onnavolgbaar in de details, de beweging, de intensiteit. Het smelt perfect samen met de plannen van scenarist Legendre. Haast vanzelfsprekend – niets is echter minder waar.

9200000040653330Dat ontdekken we in The making off. Jawel. Een speciale uitgave waarin bijvoorbeeld staat dat er oorspronkelijk uitgegaan werd van negen albums. Tientallen schetsen, krabbels, foto’s van achter de schermen. We lezen over soms lastige keuzes, plotwendingen en afwegingen rondom de karaktervorming. Oftewel een must have voor de vele fans!

Is er dan helemaal niets negatiefs te noemen? Dat wel. De 1.2 kilo zware omnibus heeft een te smalle cover waardoor de pagina’s twee millimeter uitsteken. Dit oogt wat vreemd. Maar gezien de prima prijs moeten we dat maar eens door de vingers zien. Fijne vakantie alvast 🙂

Tekeningen: Charel Cambré / scenario: Marc Legendre
Uitgever: Standaard Uitgeverij
Amoras – de complete saga
336 pagina’s / €25,- / paperback

Amoras – the making of
40 pagina’s / €6,99 / paperback

 

RECENSIEOVERZICHT
ARTWORK
9
SCENARIO
9
DELEN
Vorig artikelMijn gehandicapte broer & ik
Volgend artikelUitgeverij L naar DLC