Amoras dendert door met Jerusalem

Amoras dendert door met Jerusalem

449
DELEN

amoras2-coverNaïevelingen werden ondergedompeld in rouw. Zij die weleens een film hebben gezien konden de slimme teasers wel waarderen. Maar iedereen had hopelijk in de gaten dat Wiske, een van de hoofdpersonen in Amoras, echt niet in de eerste aflevering om zeep wordt geholpen. Toch?

 

Ik ga hier niet het hele verhaal op zitten lepelen. Dat móet je gewoon zelf ontdekken. Er zijn vast vermoedens omtrent het verhaalverloop, maar de wijze waarop het uitgemolken Suske en Wiske concept nieuw leven wordt ingeblazen is fenomenaal. Een verhaal van nu, met de krachtige karakters van toen. Er is plek voor uitdieping, voor ontwikkeling.

amoras2-detail2

Achtbaan
Maar omdat het met zo’n sneltreinvaart wordt verteld gaat dat stukje bij beetje. En dat houdt het spannend. Amoras is een achtbaan, met scherpe bochten, kurkentrekkers en verraderlijk rustige stukjes, die enkel dienen als aanloop naar een nieuwe looping.

amoras2-detail1

Borstjes
Tussendoor moet je vooral van het uitzicht genieten. Het is stiekem natuurlijk ook een beetje Suske en Wiske en de Blote Borstjes. Terwijl aan de andere kant notabene Jerusalem Suske vriendelijk verzoekt niet zo te vloeken, een prima zet, want het is ook totaal overbodig. Waarschijnlijk is Marc Legendre nog constant aan het zoeken hoe hij een gedurfde remake zo goed mogelijk kan laten slagen (Krimson moet echt kwaadaardiger).

Met veel lef en het frisse tekenwerk van Charel Cambré gaat dat zoals het er nu naar uitziet lukken. Hoewel het pas echt geslaagd is als ze niet alleen de oude garde blijven verrassen, maar juist ook een nieuwe doelgroep weten aan te boren. Als ze omarmd worden door de jongeren van nu, is een nieuwe legende geboren.****


Tekenaar: Charel Cambré
Scenario: Marc Legendre
Uitgever: Standaard Uitgeverij
56 pagina’s / €6,95 / softcover

Bestellen

 

Bestel voor 18:00 uur en uw boek wordt de volgende werkdag GRATIS thuisbezorgd!

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]