Automotiv: kunst op wielen

Automotiv: kunst op wielen

438
DELEN

automotiv_coverEen zacht potlood en zijn uitbundige passie voor de auto. Een fenomenale combinatie, die Ever Meulen geen windeieren legde. Hij geniet een uitstekende, internationale reputatie. De huistekenaar van HUMO heeft zijn werk nu samengevat in Automotive. Een heerlijk begin van 2013.

Ever Meulen (1946) is een pseudoniem voor Eddy Vermeulen. Hij studeerde af aan de kunstacademie Sint Lucas in Brussel en Gent, waar hij later zou doceren. Hij illustreerde onder meer voor The New Yorker, Vrij Nederland en het NRC. Ever ontwierp de trofee voor de Gouden Uil en tentoonstellingen van zijn werk lopen over de hele wereld. Zonder overdrijven mogen we hem als grootheid bestempelen.

Auto’s
Centraal in zijn werk staat de (klassieke) auto. In Automotiv zijn meer dan tweehonderd van zijn mooiste tekeningen verzameld. In de meest uiteenlopende variaties en stijlen, maar stuk voor stuk een lust voor het oog. De wagens zijn onderdeel van het grotere geheel. Daardoor kan ook een neutrale toeschouwer  de werken op waarde schatten. Je hoeft helemaal geen autofreak te zijn. Om van Ever Meulens tekeningen te genieten moet je van schoonheid houden.

evermeulen_carlos

In deze luxe uitgave geeft Ever Meulen zelf uitvoerig commentaar. Je wordt rondgeleid in zijn universum en ontdekt zijn grootste passie, de 1949 Oldsmobile. Het heerlijk vormgegeven boek is van een ongekende schoonheid. Net zoals Eddy Vermeulen de auto benadert. Automotiv zit stampvol schetsen, paginagrote tekeningen, indrukwekkende kleurenfoto’s, futuristische studies en zeefdrukken. Een nietsvermoedende lezer wordt ondergedompeld in de overrompelende hoeveelheid topkwaliteit. Eigenlijk moet ik me hier excuseren voor de overdaad aan superlatieven, maar dat weiger ik pertinent. Hij heeft ze verdiend: hulde!

 

Tekenaar: Ever Meulen
Uitgever: Oog & Blik | De Bezige Bij
196 pagina’s / €49,90 / genaaid gebonden

Bestellen

 

Bestel voor 18:00 uur en uw boek wordt de volgende werkdag GRATIS thuisbezorgd!

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]