Bedwing schrijversjargon met Kop en Staart

Bedwing schrijversjargon met Kop en Staart

490
DELEN

Kop-en-staart-Joost-Swarte-coverKan een kinderrijmpje over drie muizen de geheimen van het universum onthullen? Nou, nee. Maar Kop en Staart kan je wel de verschillen uitleggen tussen een bildungsroman, een epigram en een allegorie.

Het is even wennen. Ieder begrip wordt geduid op een dubbele pagina, en verteld vanuit een andere invalshoek. Maar als je de drie muizen Pip, Oscar en Martha een kans geeft ga je op in een knap boekwerk dat een heel simpel verhaal (geflipte boerin snijdt met een keukenmes de staarten van haar plaaggeesten af) bijzonder origineel en gevarieerd belicht.

Sappige krent
Karakterontwikkeling en een intelligent verhaal dat bovendien prima wegleest. In welke encyclopedie kom je dat ooit tegen? Tel daar de geweldige illustraties van Joost Swarte bij op en je hebt een uniek schoolboek dat standaard in het pakket van een middelbare scholier hoort te zitten. Kop en Staart is een zeldzaam sappige krent in de dikke taalpap, die een hongerige schrijver met smaak  naar waarde zal kunnen schatten. Heel knap.*****

Tekenaar: Joost Swarte
Tekst: Catherine Lewis

Uitgever: Oog & Blik | De Bezige Bij
144 pagina’s / €22,50 / hardcover

Bestellen

 

Bestel voor 18:00 uur en uw boek wordt de volgende werkdag GRATIS thuisbezorgd!

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]