Cartooning Syria

Cartooning Syria

2655
DELEN
Cartooning Syria

In Cartooning Syria tonen 28 Syrische en een aantal bekende Nederlandse en Vlaamse tekenaars de complexe en mensonterende situatie in Syrië. Dat doen ze op karikaturale, cynische, en soms humoristische wijze.

Aanleiding voor verschijning is de tentoonstelling Getekend Syrië/Cartooning Syria, die sinds 21 april een maand lang te zien is in Arti et Amicitiae in Amsterdam, georganiseerd door de stichting Syrian Dreams.

Cartooning SyriaNaast 112 cartoons van Syrische cartoonisten (een aantal nog woonachtig in Syrië) tref je in Cartooning Syria ook werk aan van Joep Bertrams, Jos Collignon, Gal, Roar Hagen, Tom Janssen, Lectrr, Tjeerd Royaards, Bas van der Schot en Willem. Cartooning Syria bevat tevens bijdragen van samensteller Ronald Bos, Theo de Feyer, Gert Jan Pos, Joost Pollmann en Roel Daenen.

Cartooning SyriaTerug naar de politieke tekeningen. Die variëren van super grappig tot zo gevoelig dat je zin krijgt om te janken. De alsmaar voortdurende wreedheid van Assad’s regime, IS, de bombardementen over en weer… en de slachtoffers? Vooral de bevolking, de kinderen, als ratten in de in puin geschoten val. De wereld op zijn smalst.

Cartooning SyriaDan, op zo’n dag als vandaag waarin we de ontelbare doden herdenken, die in zes jaar vielen in Europa, gaat de slachting even verderop gewoon door. En het Westen lijkt toe te kijken, naar de gifgasaanvallen, naar een dode peuter in het zand, naar al die vervelende vluchtelingen op het strand.

 

Uitgever: Uitgeverij Jurgen Maas
178 pagina’s / €18,90 / paperback (Engelstalig)

Bezoek Cartooning Syria tot zondag 21 mei 2017 of schaf dit bijzondere boek aan, dat schreeuwt om onze aandacht:

RECENSIEOVERZICHT
ARTWORK
9
SCENARIO
9
DELEN
Vorig artikelZijde
Volgend artikelGoblins 1: dom en vervelend