Spiderman en Avengers 005

Spiderman en Avengers 005

681
DELEN
Avengers

spider-manSpider-Man en The Avengers zijn twee intrigerende titels. Er is een route gekozen die je als lezer helemaal niet wil: Peter Parker dood, Professor X dood – waar moet dat naartoe?

Otto Octavianus wil met zijn neurolytische scanner het onderbewustzijn van Parker wissen. Maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Hij moet noodgedwongen binnendringen in het onderbewustzijn van de echte Spider-Man. Daar confronteert hij hem met zijn grootste angsten roept hij zijn gevaarlijkste vijanden op voor een episch gevecht… Die allemaal nog een appeltje met onze spinnenman te schillen hebben.

avengersDe Avengers binden ondertussen de strijd aan met de ruiters van de Apocalypse-tweeling. Wonder Man en Scarlet Witch hanteren een dubbele agenda, zonder medeweten van hun teamgenoten. Om het drama te completeren verschijnt Celestial op het toneel. Het lot van de aarde komt aan een zijden draadje te hangen als een ramp van Bijbelse proporties zich lijkt te ontketenen.

Een beoordeling van Marvel comics is altijd een persoonlijke. Ik ben bijvoorbeeld aangenaam verrast door Spider-Man. De prikkelende, duistere insteek wordt knap uitgewerkt. Van teveel superhelden in één comic word ik altijd een beetje ongemakkelijk – overvol of zo. Maar eerlijk is eerlijk: Uncanny Avengers zit uitstekend in elkaar, inclusief indrukwekkend artwork door het Marvel team.

 

Uitgever: Standaard Uitgeverij
72 pagina’s / €6,99 / paperback

RECENSIEOVERZICHT
ARTWORK
9
SCENARIO
8
DELEN
Vorig artikelStripGlossy eist aandacht
Volgend artikelMijn gehandicapte broer & ik