Daniel Clowes – Dodelijk Wapen

Daniel Clowes – Dodelijk Wapen

722
DELEN

door: Jeroen

 

Supersukkel wordt superheld. Het lievelingsthema van menig striptekenaar. Ook Daniel Clowes lijkt zijn hoofdrolspelers deze rol toe te dichten. In zijn nieuwste stuk, Dodelijk Wapen, is Andy de klasgenoot die je je niet herinnert. Zijn enige vriend heet Louis. Autist met zeer instabiele gezinssituatie. Deze ziet echter wel direct de enorme mogelijkheden als Andy per ongeluk zijn onvermoede krachten ontdekt. Na het roken van een sigaret wordt hij extreem sterk en agressief. Als Andy bovendien een mysterieus wapen van zijn overleden vader ontvangt wordt het tijd om wat oude rekeningen te vereffenen.

 

En daar wijkt Clowes inmiddels al flink af van de standaard verhaallijn. Onze held koopt weliswaar een kostuum, maar loopt er gewoon mee over straat. Iedereen weet wie hij is. Het wordt geen platte slachtpartij zoals Kick-Ass. Geen geromantiseerde Spiderman. Het is Clowes en dat moet je ervaren.

Dankzij de prachtige tekeningen en bijzonder gevarieerde vormgeving is het dubbel genieten. De tekenaar speelt met vormen, kleuren en vlakverdeling. En met de menselijke psyche. Dodelijk Wapen is een beeldverhaal zoals we dat veel meer willen zien. Heerlijk. De harde kaft zorgt voor de luxe uitstraling die dit prachtig gedrukte album verdient. Een absolute striptip met de feestdagen in het vooruitzicht.

 

Auteur: Daniel Clowes

Uitgever: Oog & Blik | De Bezige Bij

48 pagina’s / €19,90

 

Dodelijk Wapen morgen al in huis? Bestel hem hier en hij wordt gratis thuisbezorgd en ingepakt!

 

Dobbeltoppers 2018