De Aanslag zoals je hem nog nooit beleefde

De Aanslag zoals je hem nog nooit beleefde

671
DELEN

Morgen is het 70 jaar geleden dat we met een beetje hulp de nazi’s uit hun gewetenloze droom hielpen. Een ideaal moment om op unieke zelf de impact te ervaren van wat een oorlog met je doet.

De Aanslag vertelt het spannende en tragische verhaal van Anton Steenwijk, die tijdens de Tweede Wereldoorlog op jonge leeftijd bij een represaille van de Duitsers zijn vader, moeder en broer verliest. Het enige dat ze hoorden waren een paar schoten.

hulsing-aanslag-fragment
Volwassen
In zijn volwassen leven probeert Steenwijk via ontmoetingen met betrokkenen de ware toedracht van deze noodlottige gebeurtenissen te achterhalen. Niemand minder dan Milan Hulsing heeft zich dit werk van Mulisch eigen gemaakt en een nieuwe klassieker gecreëerd. In zijn typische, uitbundige stijl – alleen lijntjes omdat het niet zonder kan – verft hij een zeer, zeer aangrijpend verhaal over domme pech en trieste onwetendheid.

hulsing-aanslag-pagina1

Geniaal
De vertaling van boek naar graphic novel is niet zoals bij Dick Matena, letterlijk. Hulsing zoekt naar de essentie, en weet dit op kortweg geniale wijze op papier te leggen, alsof het origineel slechts een script was voor zijn album. Of zoals Kitty Saal, de weduwe van Harry Mulisch, het samenvat: ‘Als Harry had kunnen tekenen, had hij De Aanslag precies zo verbeeld’. Neem morgen een paar biertjes minder op het Bevrijdingsfestival en haal dit boek. Hulde!


Tekenaar: Milan Hulsing
Uitgever: Oog & Blik | De Bezig Bij
176 pagina’s / €24,90 / hardcover

Bestellen