De Blauwbloezen

De Blauwbloezen

598
DELEN
De Blauwbloezen

De Blauwbloezen is een reeks bedacht en vormgegeven door Raoul Cauvin en Louis Salvérius. Ze verscheen voor het eerst in het stripweekblad Robbedoes in 1968. Inmiddels is het zestigste album verschenen. Tijd voor een feestje.

Een stripfeestje ter ere van de twee meest beroemde soldaten uit de Amerikaanse Burgeroorlog. Het is een hommage, gebracht door 19 tekenaars en scenaristen uit het betere genre. Maar liefst 13 korte avonturen schiepen zij ons, elk in hun eigen, unieke stijl. En als klap op de vuurpijl mocht Aimée de Jongh de cover op magistrale wijze voor haar rekening nemen.

De BlauwbloezenWe zien werk van veelal ‘nieuwe auteurs’: Zidrou, Baba en Blutch. Dutto, Collin en Schwartz. Et cetera. Pagina na pagina is het genieten voor verstokte én beoogde nieuwe fans. Want die zullen na het lezen zonder twijfel ontstaan. Het enige dat mist is een fijn dossier ter inleiding, zoals we ze tegenkomen bij integralen. Dat had het een must-have gemaakt. Nu kan het boek uitpakken als een promotie van de deelnemende tekenaars. Maar daar is natuurlijk niks mis mee. Mooi eerbetoon.

Diverse tekenaars en scenaristen
Uitgever: Dupuis
120 pagina’s / €10,95 / softcover