De Campbells 3 – De gijzelaar

De Campbells 3 – De gijzelaar

983
DELEN

De Campbells beschouwen piraterij als een familieaangelegenheid. Papa is een levende legende en heeft zich na de moord op zijn vrouw uit het actieve roversleven teruggetrokken. Hij probeert nu zijn dochters in alle rust op te voeden. Ver van alle pijnlijke herinneringen. Maar het verleden laat je nooit los…

Hoewel dit het derde deel is, was het pas mijn eerste kennismaking met de serie. Uiteraard passeerden de nodige piraten al de revue dus je stapt er met een bepaalde verwachting in: serieus, realistisch, donker. En de nodige clichés. Dat laatste klopt. In ieder geval de eerste pagina’s. Een grote vent die Little John heet. Een gemaskerde held en exotische eilanden. Je vergeeft het José-Luis Munuera (1972) gelukkig snel.

Campbells 3 p 3

En…ACTIE!
Het verhaal neemt je met de bekende elementen makkelijk mee op zeereis. En ondanks het dramatisch aangezette verhaal, is de stijl luchtig, en bij vlagen zelfs ronduit cartoonesk. Zo lijkt de jongste dochter van Campbell rechtstreeks uit de Robbedoes te komen, en sommige piraten uit de Asterix ontsnapt. Een allegaartje op het eerste gezicht, maar verbluffend lekker in ‘the mix’. Een heerlijke cocktail van ogenschijnlijk eenvoudige karakters.

Campbells 3 p 8

Dik in orde
Ogenschijnlijk, want het tekenwerk is heul dik in orde. Munuera speelt met lastige details als handen en trakteert regelmatig op grotere platen die zo sfeervol zijn dat je onwillekeurig gaat huiveren als het er regent.
En er gebeurt veel. Tijdswisselingen rijgen zich aaneen zonder dat je de draad kwijtraakt. Een keer springt hij wat uit de band als hij via eerder genoemde dochter een wel heel makkelijke oplossing zoekt in een wat precaire situatie. Maar goed, we knijpen een oogje toe. We gaan op zoek naar de eerste twee delen.

 

Tekenaar: Munuera
Uitgever: Dupuis
56 pagina’s / €7,50 / softcover
ISBN: 978-90-31433-77-3

RECENSIEOVERZICHT
ARTWORK
SCENARIO
DELEN
Vorig artikelDe halsdoek van Cunera
Volgend artikelDe wachters van het Louvre