De Foto en de Mandarijn

De Foto en de Mandarijn

649
DELEN

DirkJan is een fenomeen. Idiote uitdrukking op zijn gezicht, baas in zijn eigen wereldje, al jaren ongeëvenaard geestig.  Een vaste waarde in verschillende kranten en magazines. Normaal gesproken (excuses voor deze contradictio in terminis) verblijdt Mark Retera ons met de meest bizarre personages. Vandaag moet onze antiheld het echter helemaal zelf doen. Hij speelt een eenzame hoofdrol in De Foto en de Mandarijn.

 

Liefdesdrama
Het liefdesdrama ontspringt op de middelbare school. DirkJan is smoorverliefd en weet op geheel eigen, hilarische wijze een foto van haar te maken. Na de examens verliest hij zijn muze uit het oog. De obsessie blijft onveranderd groot. Dan, tijdens zijn wekelijkse bezoek aan de Chinees om de hoek, krijgt hij via het gelukskoekje een teken. DirkJan ontdekt dat ze in Parijs is. Zonder dralen gaat de dromenjager op weg.

Stijlvol
Dagelijks verschijnt onze held in korte strookjes, netjes ingekleurd. In deze graphic novel wordt zijn karakter in een zwart-wit avontuur van ruim honderd pagina’s flink uitgediept. Retera heeft zich artistiek helemaal uitgeleefd. In sterke, vaak tekstloze platen neemt hij ons mee op reis naar Parijs. Een vertederend verhaal dat het fenomeen DirkJan ook onder een kritischer publiek veel liefhebbers zal opleveren. De tekeningen vertellen genoeg. Mooi.

 

Auteur: Mark Retera
Uitgever: Oog & Blik | De Bezige Bij
112 pagina’s / €12,90 / hardcover

 

De Foto en de Mandarijn morgen al in huis? Bestel hem hier en hij wordt GRATIS thuisbezorgd!