De hel van het Oostfront 3

De hel van het Oostfront 3

1151
DELEN

De hel van het Oostfront is al een tijdje uit. Derde in een reeks van vier. Maar als het buiten schitterend weer is, pak je toch liever eerst een andere titel van de stapel. Het wordt namelijk spontaan kouder in de kamer als je de kaft openslaat. Bevroren adem, sneeuw en ijskoude loopgraven nemen je dankzij schitterend artwork mee naar het Rusland van 1943.
Het is herfst en het Duitse leger begint de lange terugtocht naar der heimat. De nederlaag bij de slag om Koerst heeft het moraal van de Wehrmacht volkomen gebroken. De mannen zijn op de vlucht voor het Rode Leger en proberen de vijand wat te vertragen door alles plat te branden dat ze tegenkomen.

Bloedbad
Deze tactiek van de verschroeide aarde stelt het onvermijdbare uit: een definitief treffen met de ontketende Russen. Aan de overkant van de Dnjepr in Oekraïne verschansen ze zich met al het beschikbare materieel, om de Russische beer met een wanhoopspoging weerstand te bieden.

de-hel-van-het-oostfront-1-pagina1

Het slechte weer lijkt een voorbode te zijn van een ongekend bloedbad. Het is deze spanning die voortdurend terugkomt. De angst, zo goed in beeld gebracht dat het voor velen een betere beleving zal bieden dan het lezen van een degelijk geschiedenisboek. Knap, Olivier!

Tekenaar: Olivier Speltens
Vertaling: Kees Beentjes
Uitgever: Silvester Strips
48 pagina’s / €16,95 / hardcover

Bestellen