De Heldenmaker

De Heldenmaker

1795
DELEN
De Heldenmaker 338

De Heldenmaker 338In De Heldenmaker worden we wakker in een oud kasteel. Iedereen blijkt een opdracht te hebben gekregen van een geheimzinnige onbekende.

Uit de verhalen die ze vertellen, blijkt al snel dat ze allemaal lelijk bij de neus zijn genomen. Bovendien zit Wiske opgesloten in een kerker, waar haar een zekere dood wacht. Ze kan alleen worden gered als onze vrienden het raadsel, dat in hun verhalen gevat is, oplossen.

heldenmaker 338Op het tekenwerk is niks aan te merken. Perfect als altijd. Het verhaal zelf is minder geslaagd en had beter De Moraalridder kunnen heten. Losse eindjes worden wel heel makkelijk opgelost en tot overmaat van ramp is er ook een nogal dúbbele moraal als er een tegenstander verzopen wordt, zonder ook maar een reddingspoging. Voornamelijk omdat dit totaal niet ‘des Suske en Wiske’s’ is. Het voelt een beetje als een verplicht nummertje en dat is een gemiste kans.

Misschien doen ze het erom. Vanaf het volgende nummer, 339, gaat de reeks op de schop en trekt ze een nieuw jasje aan… we zijn benieuwd.

Tekeningen: Luc Morjaeu
Scenario: Peter van Gucht
Uitgever: Standaard Uitgeverij
48 pagina’s / €5,99 / softcover

RECENSIEOVERZICHT
ARTWORK
9
SCENARIO
5
DELEN
Vorig artikelImagine Film Festival
Volgend artikelStripglossy 4