De ideale man

De ideale man

605
DELEN

Marshall is onzeker, beschadigd en sinds zijn scheiding zes jaar geleden niet meer met een vrouw op stap geweest. Na een kort avontuurtje met een drugsverslaafde dievegge keert zijn zelfvertrouwen weer dusdanig terug, dat hij een blinddate aandurft. Het is afschuwelijk. Althans, in de beleving van Marshall. En omdat hij zelf de verteller is word je als lezer gegrepen door plaatsvervangende schaamte. En je bent geneigd om geen cent te geven voor zijn kansen bij de dames. Hij is onbeschoft, nerveus. Een klassieke mafketel.

Onze ‘held’ valt daarom bijna van zijn stoel als zijn date mooi en blond blijkt te zijn. En zet zo beschadigd als hij zelf is. Zijn verbazing hierover wordt uitgedrukt door zijn gedachten die over de praatwolkjes zijn getekend. Zo wordt je letterlijk opgesloten in Marschalls hoofd. Een aparte gewaarwording. Je bent geneigd om eruit te kruipen, maar gedwongen om de rit uit te zitten vanuit dit bijzondere standpunt.

Wie bekend is met het werk van Daniel Clowes weet dat het artwork weer dik in orde is. De harde kaft maakt het helemaal af. Een bijzonder boek.

 

Auteur: Daniel Clowes

Uitgever: Oog & Blik / De Bezige Bij

77 pagina’s / €19,90

 

De ideale man morgen al in huis? Bestel hem hier en hij wordt gratis thuisbezorgd én ingepakt!

 

DELEN
Volgend artikelShenzhen