De Kleine

De Kleine

576
DELEN
de kleine isol

De Kleine kwam zomaar opeens, midden in de week, uit de lucht vallen. Met luid geschreeuw kondigt hij zijn komst aan, zodat niemand kan ontgaan dat hij gearriveerd is.

Waar kom hij vandaan? Waar was hij hiervoor, toen hij nog niet hier was? Waarom beweegt hij eigenlijk alsof hij aan het luchtzwemmen is?

kleine-bwOp een heerlijk naïeve manier wordt De Kleine geobserveerd en geanalyseerd door de bekroonde illustratrice Isol:
‘Elke Kleine heeft een bron:
sommigen hebben het gaatjes model, dat verstopt zit in een elegant geultje, anderen dragen het tubetjesmodel, dat sproeit als een verstopt kraantje.
Voor het zwaardere afval hebben ze allemaal hetzelfde ontwerp: nog een gaatje aan de achterkant, verborgen tussen twee mooie mollige bollen, die bovendien goed van pas komen als kussen om op te zitten.’

De begeleidende pentekeningen zijn bedrieglijk eenvoudig op het zware papier toevertrouwd. Ze zijn even grappig als de frisse tekst (‘hij heeft zo’n grote toeter meegekregen, dat je altijd weet waar je hem gelaten hebt ook al is hij nog zo klein’). Gewoon een heerlijk verrassende mix over een onderwerp dat je misschien niet snel zou kiezen: de nieuwe baby en alle facetten die een baby een baby maken. Een originele aanrader. En natuurlijk een fantastisch kraamcadeau. Weer eens wat anders dan die eeuwige kleertjes 🙂 .

Tekst & tekeningen: Isol
Uitgever: De Harmonie
Vertaling: Agnes Brunt
62 pagina’s / €16,50 / hardcover