De Kronieken van Amoras

De Kronieken van Amoras

2327
DELEN
Kronieken van Amoras

Na het voor velen onbevredigende laatste deel in de Amoras serie, werd stiekem gerekend op een vervolg op het mysterieuze einde. Er wordt vandaag echter een heel andere weg ingeslagen met De Kronieken van Amoras – De zaak Krimson #1.

De succesvolle sage Amoras voegde een uniek verhaal toe aan het universum van Suske en Wiske. Een verhaal dat op zijn beurt weer aanleiding geeft tot nieuwe verhalen. Want let op: niet alles is verteld…

De Kronieken van Amoras vormen een web van van verhalen, die telkens uit twee of drie albums bestaan. Ze geven achtergrondinformatie bij personages of brengen nieuwe mysteries aan het licht.
En zo komen we direct bij Krimson zelf uit. Een van de markantste figuren uit de reeks natuurlijk. Een kwaadaardig meesterbrein, psychopaat volgens het boekje. Maar: was hij vroeger net zo gemeen als nu? En waar kent hij Lambik van (zie Het Rijmende Paard)?

Lambik Kronieken 1Dit eerste deel van De zaak Krimson leest als een trein. Of beter: als een harde actiefilm. Snelle shots vanuit alle denkbare hoeken… Oude bekenden, nieuwe karakters en een volwasssen Suske en Wiske, die hun plek duidelijk verovert hebben in de stripwereld. Een uitstekende inleiding van de trilogie.

Marc Legendre & Charel Cambré
Uitgever: Standaard Uitgeverij
56 pagina’s / €6,99 / softcover

RECENSIEOVERZICHT
ARTWORK
9,5
SCENARIO
9
DELEN
Vorig artikelTobias Tak – Canciones
Volgend artikelComic Twist grootste indoor glijbaan ter wereld