De lemen troon 5: de maagd

De lemen troon 5: de maagd

546
DELEN

Lementroon5_coverDe lemen troon is een indrukwekkende historische beeldromancyclus over de honderdjarige oorlog. Een ingewikkelde strijd van verzwakte Fransen tegen een oppermachtig Engeland. Onlangs verscheen alweer het vijfde deel: de maagd.

Chaos
We worden meegenomen naar het roerige jaar 1424. De gekke koning Karel IV is dood en een soort van opgevolgd door zijn piepjonge zoon. Het land is hopeloos verscheurd. Sommige delen kiezen voor aansluiting bij de oppermachtige Engelsen. Andere heren ruiken een kans op uitbreiding van hun eigen koninkrijkje…chaos dus.
De beschermvrouwe van de jonge Karel, Yolanda van Anjou, is het gekonkel aan het hof meer dan zat en vindt het tijd om doortastend op te treden. Ze zet een geniaal plan op en gebruikt daarvoor een meisje van het platteland, Jeanne…

lementroon5fragment
Artistieke les
De lemen troon is zoals genoemd een serie. En is nadrukkelijk ook zo geschreven. Het zijn geen delen om los te lezen. Historisch verantwoorde gebeurtenissen zijn uitgebreid opgetekend. Zelfs met de vorige albums nog in het achterhoofd is het goed opletten met tal van karakters, veldslagen en onderlinge verhoudingen. Dat is helemaal niet erg, maar wel goed om te weten. De scenaristen en tekenaar Theo Caneschi gaan niet over een nacht ijs. Liever een deel extra dan een essentieel onderdeel weglaten zeg maar. Er wordt in zeven delen langzaam maar zeker toegewerkt naar een ongekend artistieke weergave van een bijzonder bloederige periode in de late middeleeuwen. Had ik vroeger maar zo geschiedenis gehad!

Tekenaar: Theo Caneschi
Uitgever: Silvester Strips
64 pagina’s / €18,95 / hardcover

Bestellen

 

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]