De Nachtuil

De Nachtuil

2544
DELEN
De Nachtuil

Ze vlogen in aangepaste sproeivliegtuigen. Geen parachute. Een lichtkogel was al voldoende om de lichte kisten in vuur en vlam te zetten. Maar de Duitsers waren doodsbang voor de Nachtheksen. Zo genoemd omdat ze het laatste stukje in het pikdonker op hun doel af zweefden. Enkel het geruis van de wind en de bommen kondigden een nieuwe slachtpartij aan.

De Nachtheksen waren Russische pilotes aan het Oostfront. Vrijwilligsters die ondanks hun vaak dodelijke missies niet voor vol werden aangezien door hun mannelijke collega’s. Bij Silvester loopt een heroïsche serie over dit onbekende hoofdstuk in de Tweede Wereldoorlog: De Nachtuil. Een tikje geromantiseerd misschien, maar daarom niet minder interessant.

Deel 1: Heksen van de Nacht

Winter 1943. In de hel van het Oostfront heeft de almachtige Luftwaffe de totale heerschappij in de lucht. De Duitse luchtmacht stort een vernietigende regen van vuur en ijzer uit over de zich terugtrekkende Russische troepen.

Tegenover de kracht van de nazi’s kunnen de Russische vliegtuigen zich nauwelijks verweren, behalve dan met de heldhaftigheid van de Russische piloten die de onstuitbare opmars van de vijand proberen te vertragen.

Deel 2: Kameraad Lilya

Herfst 1944: Het Duitse front stort overal in. De Luftwaffe is in stukken gehakt en probeert een vuist te maken tegenover de ontelbare Sovjetjagers. Ze kunnen het oprukkende Rode Leger niet tot staan brengen. Voor kameraad Lilya is het moment van de overwinning aangebroken, terwijl aan de andere kant Oberleutnant Wulf alleen nog kan vertrouwen op zijn moed, instinct, vindingrijkheid en de talisman die hij van zijn dochtertje Romy heeft gekregen…

Deel 3: Wulf Lilya

Het is lente 1945, voor de Lufwaffe is het peentjes zweten! Op alle fronten verliest de Duitse luchtmacht smadelijk van een onverzoenlijke en vastberaden vijand, die ook nog eens veel talrijker is. Alles wat nog vliegt, wordt door de Duitsers ingezet om het Reich te verdedigen. Oberleutnant Wulf is kapot van de tragische dood van zijn dochter Romy. Hij laat zijn woede en wraaklust de vrije loop in genadeloze luchtgevechten. voor Lilya, de rode tovenares, is dit het moment om te zegevieren! Maar in de lucht en tijdens het gevecht trekt alleen de duivel aan de touwtjes, al springt Cupido er weleens tussenin!

De NachtuilDe Nachtuil is een imposante serie. Voor wie zijn geschiedenis graag kent, en niet vies is van schitterend getekend glimmend metaal en vrouwelijk schoon 😉 (we hebben het hier wel over Hugault).

Yann & Hugault
Vertaling: Kees Beentjes
Uitgever: Silvester Strips
48 pagina’s / €7,95 / softcover (per deel)