Beleef De Premières van Nero

Beleef De Premières van Nero

529
DELEN

Nero_première_coversVan oktober 1947 tot december 2002 stonden De avonturen van Nero & Co onafgebroken in de (Vlaamse) krant. Een uniek fenomeen, die Nero. Politiek a-correcte tegenhanger van Lambik, met het hart op de goede plek.

Voor elk stripverhaal creëerde Nero’s geestelijke vader en cultheld Marc Sleen de meest kleurrijke figuren. In zwart-wit notabene, en dat moest anders. Speciaal voor deze exclusieve reeks van 9 albums, de Premières, zijn de plaatjes voor het eerst ingekleurd.

Atoombom
In ieder boek maakt steeds een van de hoofdfiguren zijn of haar opwachting. In deze eerste twee uitgaves zijn dat Petoetje, zoon van een Paoea stamhoofd en het steenrijke weeskindje Petatje. Beide feitelijk nogal trieste figuren omdat ze ongewenst lijken te zijn bij hun opvoeders.  Gelukkig hebben ze daar maling aan. De basis voor menig absurde ontwikkeling.


Nero_Moea_Papoea-4

Goed fout
Het kan maar zo zijn dan de gemiddelde Nederlander onbekend is met dit frappante karakter van Sleen. Het is een typisch Vlaams fenomeen. Reden temeer om hier verandering in te brengen. Pak in je stripzaak behalve Amoras ook eens dit retrowerk mee, met een binnenwerk dat stampvol goede foute grappen en hilarische situaties zit, aan elkaar gelijmd met plat-Vlaamse tekstballonnen.

Laat je niet voor de gek houden door de misschien simpel ogende figuren op de cover. Natuurlijk, de albums zijn kinderen van hun tijd. Maar goede humor doorstaat ook de meest weerbarstige decennia. Uitstekend recept ter voorkoming van een winterdepressie. Hop, gewoon de volle mep. *****

 

Tekenaar: Marc Sleen
Uitgever: Standaard Uitgeverij
64 pagina’s / €9,99 per deel / paperback

Bestellen: Moea-Papoea Bestellen: De ring van Petatje

 

Bestel voor 23:00 uur en uw boek wordt de volgende werkdag GRATIS thuisbezorgd!

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]