De terugkeer van Bert en Bobje

De terugkeer van Bert en Bobje

673
DELEN

bert-en-bobje-cover_smallBert en Bobje zijn de mythische oerfiguren uit het universum van Kamagurka. Het legendarische duo levert op onnavolgbare wijze commentaar op de wereld. Het is nooit goed. En als het goed is, gaat het fout.

Bert
De Terugkeer van Bert en Bobje is een bundeling van de allerbeste aflevering van het dubieuze duo. Een uitstekend uitgangspunt voor een vakantieboek dus! Hoofdpersoon Bert Vanderslagmulders is een zelfingenomen, lichtelijk vereenzaamde vijftiger die onder het motto niet dragen maar klagen ons met gulle hand zijn ongenuanceerde visie op het leven schenkt.

Bobje
Soms een kort verhaal, dan een enkele cartoon, maar doorgaans verpakt in paginalange herinneringen en hersenspinsels, al dan niet in gezelschap van zijn…huisdier Bobje. Deze is vermoedelijke het resultaat van een geslaagde kruising van Bert en de hond van de buren. Hoewel hij zelf liever rept over een zwaar gehandicapt Roemeens weeskind (maar enkel om zijn omgeving te foppen).

Absurd
Dit verzamelde, lijvige werk van kunstenaar Kamagurka, die wij hier voornamelijk van zijn cartoons kennen, is een absurde cocktail van zwarte en gortdroge humor en heeft bij vlagen een pittige bite. Een prima begeleiding van een koud pilsje in de tuin van je vakantiehuis. Niet ineens uitlezen, gewoon af en toe een flinke slok. Een kater krijg je er dan niet van. Hooguit een Bobje.****

Tekenaar: Kamagurka
Uitgever: De Bezige Bij Antwerpen
256 pagina’s / €24,95 / softcover

Bestellen

 

Bestel voor 18:00 uur en uw boek wordt de volgende werkdag GRATIS thuisbezorgd!

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]