De wachters van het Louvre

De wachters van het Louvre

718
DELEN

De Wachters van het Louvre is net even anders. ‘Huh?!’ Zal voor velen het eerste zijn dat opgehoest wordt bij het ter hand nemen. Je weet wat het is, maar toch sta je raar te kijken. Onbewust denk je: ‘ze zouden toch niet…’. Nee hoor. De cover is niet verkeerd om gedrukt. Een Japanse Mangaka maakte dit boek en daar zijn ze gewend om van achter naar voren, van rechts naar links te lezen.

 

Het verhaal gaat over een Japanse tekenaar (met westerse trekken). Hij maakt een studiereis door Europa en pikt nog even Parijs mee. Daar wordt de beste man echter geveld door een flinke griep, die hij te boven probeert te komen in zijn hotelkamer. Eenmaal opgeknapt probeert hij zijn eenzaamheid te genezen met een bezoek aan het Louvre.

louvre-jiro

Geheimzinnig
Alledaags zal dit niet zijn. Hij wordt onderschept door de Wachters van het Louvre: kunstenaars en werken van het museum zelf, die een geheimzinnige grens bewaken met een parallel universum. De tekenaar laat zich na de eerste schrik gewillige meevoeren en ontmoet enkele groten zoals Vincent van Gogh op bijzonder ontspannen wijze. Hij voert gesprekken en geeft zo een uniek en humoristisch kijkje in het leven van de schilder: wist jij bijvoorbeeld van zijn Japanse periode?

Louvre-coverIs het een koortsachtige hallucinatie? Is de extra dimensie er echt? De apotheose lijkt wat vergezocht, maar een mix van culturen en stijlen vraagt natuurlijk om een verrassend slot van dit culturele sprookje. Een gedurfd én geslaagd project dat uitgegeven wordt door Scratch als robuuste hardcover.

Tekenaar én scenarist
Jirô Taniguchi heeft meer dan veertig titels op zijn naam staan. Hij weet een brug te slaan tussen de Japanse manga en westerse strips. Voor zijn bundel Herinneringen won hij de prijs voor beste scenario in Angoulême.

 

Tekenaar: Jirô Taniguchi
Vertaling: Studio Peter de Raaf
Uitgever: Scratch Books
136 pagina’s / €24,90 / hardcover

Bestellen

 
Bestel voor 23:00 uur en uw boek wordt de volgende werkdag thuisbezorgd!