De worstel republiek

De worstel republiek

995
DELEN

In De worstel republiek ontmoeten we Mario, pianoverkoper. Een klein mannetje met machtige maar vijandige neven. Zij runnen De worstel republiek: een criminele organisatie die de vuile klusjes laat opknappen door worstelaars. Aan het hoofd staat een bloeddorstige baby die niet op zijn mondje gevallen is.

 

Op een dag krijgt Mario een dubieuze opdracht, die niet is wat hij lijkt te zijn. Een achtervolging door een nogal agressief hoofd op wielen en een veldslag met zijn onbetrouwbare familieleden volgt. Gelukkig krijgt hij hulp uit onverwachte hoek. Verschoppelingen, fantasiefiguren, die hun zwakte verrassend goed uitbuiten.

worstel-republiek-04

En er is natuurlijk zijn beste vriend, de pianospelende pinguïn. Ze verplaatsen zich op al even vreemde voertuigen: de piano’s zelf, die zich voortbewegen op de tonen van de muziek.

worstel-republiek-01

Tekenaar Nicolas de Crécy maakte deze graphic novel in verschillende afleveringen voor het toonaangevende manga tijdschrift Ultra Jump. Hij liet zich inspireren door de Shinto-mythologie (de oorspronkelijke Japanse religie van natuurgeesten) en de Jakuza, de Japanse maffia.

Het is een heerlijke mix van Frans vakwerk met de oosterse stripstijl geworden. Snelheid, fantasy, schitterende figuren en bizarre wendingen. Een origineel en hilarisch boek in de categorie must have. Opnieuw een voltreffer voor Scratch.

Tekenaar: Nicolas de Crécy
Uitgever: Scratch
224 pagina’s / €24,90 / paperback

Bestellen
RECENSIEOVERZICHT
ARTWORK
SCENARIO
DELEN
Vorig artikelStripschapprijs 2016 voor Maaike Hartjes
Volgend artikelTrashed