Douwe Dabbert – Florijn de flierefluiter

Douwe Dabbert – Florijn de flierefluiter

929
DELEN
Douwe Dabbert

Florijn de flierefluiter is de nieuwste heruitgave van Douwe Dabbert. De titel dateert uit 1982, maar dit icoon in de Nederlandse stripwereld verdient natuurlijk een nieuw publiek.

douwe dabbert coverWe bevinden ons in de middeleeuwen. Douwe komt hardhandig in contact met Justus en Alfons, twee dubieuze edellieden. Ze gijzelen de dochter van de overleden graaf: Gwendolyne. Nog een paar dagen en dan moet ze verplicht met Justus trouwen.

Douwe Dabbert wil hier een stokje voor steken. De oude avonturier heeft immers zijn toverknapzak die altijd levert wat nodig is. Bovendien krijgt hij onverwacht hulp van Florijn… alleen: deugt die zakkenrollende praatjesmaker wel? Maar één manier om daar achter te komen. Samen trekken ze naar Falckesteyne om Gwendolyne te helpen.

Douwe DabbertDe afloop laat zich natuurlijk raden, maar daar gaat het hier niet om. Douwe Dabbert is nostalgie. Af en toe een tikkeltje voorspelbaar. Maar daarmee doe je deze nieuwe uitgave tekort. Ook anno 2016 is het een heerlijk album. Met mooie karakters, humor en subliem tekenwerk. Fijne uitgave, met recht op een nieuw publiek. Geef dit aan je kinderen. Wedden dat ze het prachtig vinden?

Tekeningen: Piet Wijn
Scenario: Thom Roep
Uitgever: Don Lawrence Collection
52 pagina’s / €8,95 / paperback