Een paar stappen naar het licht

Een paar stappen naar het licht

531
DELEN

Een-paar-stappen-naar-het-licht-coverElke vijf jaar en zeven maanden wordt Mariannes leven door elkaar geschud als gevolg van een onverwachte en ingrijpende gebeurtenis. Het jaagt haar angst aan… Zeker als er weer een cyclus nadert…

De Parisienne Marianne Bell werkt in het museum Jardin des Plantes. Ze leidt een ogenschijnlijk doorsnee leventje. Behalve dan de vreemde wendingen die het ondergaat om de zoveel tijd. We stappen in het verhaal als er weer een cyclus aan zit te komen. Ditmaal ontmoet ze Peter, een mysterieuze oude vriend van haar verguisde vader. Een man die beticht wordt van collaboratie met de Duitsers.

Peter is echter niet zomaar aan komen waaien. Hij zoekt het persoonlijke zakboekje van Mariannes vader. De inhoud ervan zou wel eens van grote invloed kunnen zijn op het leven van zijn dochter. Ze besluit met hem mee te gaan op een zoektocht die via Londen (deel 1) leidt naar India (deel 2). Ondertussen moeten er raadsels worden opgelost om volgende stappen te kunnen zetten.

 

Een-paar-stappen-naar-het-licht-pagina

Dan Brown
Deze gegevens, plus de bovennatuurlijke elementen die verweven zijn in de prachtig ingekleurde stroken, doen vanzelfsprekend meteen denken aan het werk van populaire schrijvers als Dan Brown. Je zou kritiek kunnen leveren op het verhaal en dialogen waarin niet teveel diepgang zit. Toch weet Brown met zijn vaak lachwekkende theorieën miljoenen te vermaken én binnen te harken.

Dit soort boeken doet een beroep op onze fascinatie voor het onzichtbare. Het eventuele ingrijpen van bovenaf in ons alledaagse leventje. Laat je gewoon meeslepen in een heerlijke avonturenroman. Ontdek de naoorlogse wereld van een halve eeuw geleden en geniet van Bruno Marchands magnifieke tekenwerk, dat doet denken aan Blake en Mortimer. De degelijke research uit zich in prachtige stadsgezichten en uitgewerkte details. Stoor je niet aan een zinnetje teveel, maar ga mee met Mariannes queeste en zet ook een paar stappen naar het licht. ****

 

Tekenaar: Bruno Marchand
Uitgever: Silvester Strips
48 pagina’s / €16,95 per deel (of samen voor €29,95) / hardcover

Bestellen

 

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]