English is not easy

English is not easy

520
DELEN

english-is-not-easy-coverHet lezen van deze geïllustreerde taalgids neemt je weer mee naar de tijd op de middelbare school. Die overzichtelijke periode in je leven, waar de mensheid nog in te delen was in twee soorten: mét en zonder talenknobbel.

De schrijfster van English is not easy, Luci Gutiérrez, Spaanse illustratrice, behoort overduidelijk tot die laatste categorie. Het is deze moeite met het leren van een andere taal die haar dit boek heeft opgeleverd.


Mindmap!
Om toch het Engels onder de knie te krijgen heeft Luci haar talent gebruikt. Heldere, eenvoudige tekeningen waardoor de boodschap en bedoeling ervan krachtig tot uiting komen. Wellicht onbewust heeft ze daarbij een principe gehanteerd dat in de didactiek de laatste jaren steeds meer in zwang is gekomen, namelijk het maken van een mindmap. De stof van een bepaald vak op een schematische manier ordenen en voorzien van tekeningen.

English-Is-Not-Easy-pagina

Wetenschappelijk
Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat deze manier van informatieverwerking veel efficiënter is dan het maken van samenvattingen of aantekeningen. Het maken van mindmaps is zo effectief omdat het zowel de creatieve delen van het brein als de cognitieve delen ervan in actie brengt. Daardoor komt de te leren stof makkelijker binnen en beklijfd het sneller.

Geschikt voor school
Eigenlijk is dit boek dan ook een humoristische mindmap van 344 pagina’s. Zij die geen talenknobbel hebben kunnen er daadwerkelijk hun voordeel mee doen. Misschien is het in bepaalde gevallen zelf geschikt voor de schoolklas. Hoe dan ook, Luci bewijst met dit boek een didactisch principe, met het maken van mindmaps kunnen ook de mensen zonder talenknobbel uiteindelijk een aardig woordje over de grens meepraten. Een prima eerste buitenlandse uitgave van Scratch, inclusief Conchita Wurst op de cover.****

 

Tekenaar: Luci Gutiérrez
Uitgever: Scratch Books
ISBN: 978-049-21170-21

344 pagina’s / €19,90 / softcover

 

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]