Epstein: het brein achter The Beatles

Epstein: het brein achter The Beatles

449
DELEN

Epstein-coverDe popcultuur is Brian Epstein grote dank verschuldigd. Hij maakte van het veelbelovende maar ongecontroleerde bandje een ongekend fenomeen. Hij was het brein achter The Beatles.

De succesvolle platenhandelaar ontdekt dankzij een klant The Beatles als ze bij hem om de hoek in een donkere kelder spelen. De geboren verkoper ruikt de potentie en biedt zich aan als manager. Onder strenge voorwaarden: geen vetkuif, geflikflooi op het podium of boeren in de microfoon. In plaats daarvan een maatpak en keurig gekapte koppies die buigen na ieder optreden.

Affaire
Jaron Beekes
schetst, in ieder geval voor neutraal publiek, een interessant beeld over minder bekende aspecten van de Britse popgroep. Er is niet alleen aandacht voor de legendarische muziek en wereldwijde successen, maar ook voor de stress bij manager Epstein, zijn drugsverslaving en homoseksualiteit. Zijn geaardheid speelt een aanzienlijke rol. Zo veronderstelt Beekes nadrukkelijk de affaire met John Lennon.

the-beatles

Fris
Op grafisch vlak is de tekenaar, die eerder het levensverhaal van Spinoza inkte, sterk vooruitgegaan. Veel consequenter, frisser, beter. Vanaf de eerste bladzijde weet Jaron Beekes een meeslepende geschiedenis neer te zetten. Meer nog: het is voor algemeen geïnteresseerde lezers gewoon een heerlijk boek. Niet alleen voor verstokte fans. Deze mag mee in het vliegtuig. ****

 

Tekenaar: Jaron Beekes
Uitgever: Oog & Blik | De Bezige Bij
160 pagina’s / €24,90 / softcover

Bestellen

 

Bestel voor 18:00 uur en uw boek wordt de volgende werkdag GRATIS thuisbezorgd!

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]