Evert Kwok 4

Evert Kwok 4

1116
DELEN

Ze zijn een hit op Facebook en Twitter: de gortdroge woordgrappen van het cartoonistenduo Tjarko Evenboer en Eelke de Blouw. Dit jaar groeide hun stripheld in de social media uit tot een van de populairste Nederlandse cartoonreeksen. En terecht: een dagelijkse portie goede cartoon is een verrijking van je dag. Andere uitstekende voorbeelden zijn Heinz en DirkJan.

Populair
Evert Kwok heeft al meer dan 8000 fans op Facebook en werd op Twitter zelfs trending topic. De cartoons zijn regelmatig geretweet door bekende Nederlanders, 3FM-dj’s, cabaretiers en het Genootschap Onze Taal. Maar het succes houdt niet op bij internet: onlangs is bij Uitgeverij Syndikaat alweer het vierde stripalbum op ‘ouderwets’ papier verschenen.

Woordgrappen
Het vierde album in de reeks laat opnieuw zien waarom Evert Kwok wel eens de koning van de woordgrap wordt genoemd: waarschijnlijk werden niet eerder zoveel woordgrappen in een boek gebundeld. Van super flauw tot ingenieuze vondsten: de Nederlandse taal wordt door het duo weer op vele creatieve manieren geweld aangedaan.

In totaal bevat het album meer dan 130 cartoons, met naast nieuw materiaal ook hoogtepunten van de afgelopen twee jaar. Zo is er de grap waarbij een muziekinstrument uit de kast komt (Ik ben hobo), de doordenker waarbij een gepikeerde man met een rol afzetlint bij de kassa komt (800 euro? Hoepel op man!) en de ADHD-er die op vakantie in Mexico gedesoriënteerd raakt van alle cactussen (Al die prikkels!).

Een heerlijk cadeautje voor heel veel Sinterklaaslijstjes.

 

Tekenaars: Evenboer & De Blouw
Uitgever: Syndikaat
48 pagina’s / €7,95

Bestellen

 

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]

DELEN
Vorig artikelHet vel van de beer
Volgend artikelDikke Billie Walter