Gek op moorden

Gek op moorden

403
DELEN

De miljardair Michel Hartog heeft maar één erfgenaam en dat is zijn neefje Peter. Helaas is Peter ontspoord en komt hij reeds als kind in een psychiatrisch ziekenhuis terecht. Op verzoek van Michel wordt Julie zijn verzorgster.

Een huurmoordenaar krijgt ondertussen de opdracht om Julie en Peter te ontvoeren om zo een grote som losgeld op te eisen. De moordenaar krijgt echter te kampen met maagproblemen, waardoor Julie en Peter weten te ontsnappen. Een veelbewogen reis met schietpartijen en achtervolgingen volgt.

 

De bizarre trip is gebaseerd op Amerikaanse roadmovies en verbeeld door een van de grootste Franse tekenaars, Jacques Tardi. Zijn werk wordt gekenmerkt door karikaturale personages en veel expressie.

 

Waanzin
Het verhaal, dat gebaseerd is op het gelijknamige boek van Jean-Patrick Manchette, ontwikkelt zich in een razendsnel tempo. Voor verveling is geen plek ingeruimd. Voor waanzin des te meer. De hoofdfiguren zijn krachtig en geloofwaardig neergezet, zodat de absurde achtervolging des te heftiger binnenkomt. De onheilspellende ambiance is het laatste ingrediënt voor een keiharde pageturner, die spectaculair eindigt in een pagina’s lange apotheose. Verrassend!

 

 

Auteur: Jean-Patrick Manchette
Tekenaar: Jacques Tardi
Uitgever: Oog & Blik | De Bezige Bij
96 pagina’s / €17,90

Leg in uw winkelmandje

 

Bestel voor 18:00 uur en uw boek wordt de volgende werkdag GRATIS thuisbezorgd!

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]