Gerrit de Jager gaat Door zonder familie

Gerrit de Jager gaat Door zonder familie

488
DELEN

door-zonder-familie-coverIn de wilde jaren tachtig maakt de jonge striptekenaar Gerrit de Jager samen met zijn jeugdvriend Wim Stevenhagen furore met De Familie Doorzon. Maar terwijl de strips over de toonbank vlogen, liep Gerrits leven allerminst op rolletjes.

Zijn geldverspillende vrouw verlaat hem voor een ander, hij blijft zitten met zijn eigen doorzonwoning. Zijn uitgever vergeet hem geld te geven en uiteindelijk loopt zelfs de vriendschap met Wim op de klippen. Deze gegevens leverden zoveel inspiratie op, dat er naast het al geplande overzichtswerk van De Jager tevens een heuse autobiografie van de tekenaar mocht komen van Uitgever Oog & Blik.

Door-zonder-Familie-pagina

In Door zonder familie beschrijft Gerrit de Jager zijn leven in het Amsterdam van de jaren tachtig. Hij maakt kennis met talloze kunstenaars, onder wie Theo van Gogh en Herman Brood. Geheel in een haast schetsmatige, maar toch herkenbare stijl is een bijzonder grappig, maar ook ontroerend en openhartig boek ontstaan. De auteur spaart niemand, ook zichzelf niet.

de-familie-doorzon-coverDoorgaan
Het overzichtsboek De Familie Doorzon en de autobiografie moeten bovenaan de verlanglijstjes van de verstokte fans prijken. Lezers die niet veel met de strip hebben gerust voor enkel De Jagers levensverhaal. Een bizar beeld van een tijdperk waarin een jonge kunstenaar afscheid moet nemen van zijn beste vrienden en door moet gaan zonder familie. ****


Door zonder familie
Tekenaar: Gerrit de Jager
Uitgever: Oog & Blik | De Bezige Bij
256 pagina’s / €24,90 / paperback

Bestellen

 

De familie Doorzon
Tekenaars: Gerrit de Jager & Wim Stevenhagen
Uitgever: Oog & Blik | De Bezige Bij
192 pagina’s / €24,90 / paperback

Bestellen

 

Bestel voor 18:00 uur en uw boek wordt de volgende werkdag GRATIS thuisbezorgd!

[hr color=”white” width=”100″ border_width=”1″ ]