De Man van Nu

De Man van Nu

2804
DELEN

De Man van Nu is een ultramoderne Romeo & Julia, die zich afspeelt in twee verschillende tijdsdimensies. Voor dit ongewone liefdesverhaal is een even ongewone samenwerking aangegaan. De Nederlandse Hanco Kolk en de Vlaming Kim Duchateau sloegen de handen ineen – dwars door tijd en ruimte heen.

De-man-van-nuJe weet als je de eerste pagina opslaat: hier gebeurt daadwerkelijk iets bijzonders. Een prikkeling loopt over je ruggengraat, zo je staartbotje in. Om te verdwijnen in de zachte kussens van je favoriete stoel.

Elkaar kruisende dimensies zijn altijd interessant natuurlijk. Als fervent Stephen King fan verslond ik de dikste pillen over dit onderwerp.
Het vergt een uitstekende vertelkunst om het geloofwaardig en helder neer te zetten. Kolk en Duchateau verstaan deze. Ze nemen elk een dimensie voor hun rekening.

Man-van-Nu-40In De Man van Nu wordt Rafael Fallstaf stapelverliefd op Sylvia. Enige probleem is dat zij een Chronomens is (‘wij’), die hij alleen kan zien. Hij kan haar niet zien bewegen, en zeker niet aanraken. Dat betekent dat ze beide zullen sterven. Rafael is een Decimaal. Hun tijd vliegt voorbij, wordt gemeten in Femto, Picosecondes. In de tijd dat jij knippert, zijn zij al oud… enfin, dit moet je lezen. Zien. Beleven.

Man-van-Nu-43Want, wauw, wat een heerlijk boek. De kenmerkende stijl van de meermaals gelauwerde Kolk (S1ngle) matcht zó goed met die van Duchateau, dat je ieder element meteen voor waar aanneemt. Feitelijk is de rol van Sylvia simpel, maar tegelijkertijd ook zó slim bedacht, dat je alleen maar in je handen wilt klappen voor dit verrassende duo. En als we dan toch bezig zijn met strooien, dan ook een compliment voor Marloes Dekkers.

Man-van-Nu-47Wie? Marloes Dekkers. Zij heeft van inkleuren haar beroep gemaakt. Een artistieke stijl: van de modernste digitale technieken tot de klassieke kwast. Geef haar een Wacom, ecoline, aquarel. Zij geeft deze getekende roman het leven zelf. Verrassend en origineel tot aan de laatste pagina. Fan-tas-tisch.

 

Artwork en scenario: Hanco Kolk en Kim Duchateau
Inkleuring: Marloes Dekkers
Uitgever: De Harmonie
144 pagina’s / €24,90 / paperback

RECENSIEOVERZICHT
ARTWORK
SCENARIO
DELEN
Vorig artikelProgramma Stripdagen Haarlem
Volgend artikelStrips on stage