Guardians of the Galaxy 002

Guardians of the Galaxy 002

901
DELEN

Guardians of the galaxy is een film die mij bijzonder aangenaam verraste. Check Netflix zo snel mogelijk als je hem nog niet gezien hebt. De originele en – heel belangrijk in het genre – grappige karakters staan garant voor prima vermaak. En de comic?

9789002260940Peter Quill, de Star-Lord van Spartax, doorkruist het universum in gezelschap van Gamora de moordenares, Drax de Vernietiger, (I am) Groot en Rocket Raccoon. Samen vormen zij de Guardians of the Galaxy.

Na hun arrestatie worden ze met Iron Man ongeveer op sterk water gezet. Alleen held Groot werd over het hoofd gezien, met een spectaculaire ontsnapping tot gevolg. Peter Quill besluit zijn vader, koning van het Spartax stelsel, een hak te zetten. Maar dan blijkt dat het ruimte-tijd continuüm beschadigd is… En: wie is die mysterieuze vrouw die zich naar de aarde begeeft?

Dit verhaal pak je makkelijk op als je de film hebt gezien. Ondanks zijn humoristische inbreng vraag ik me echter af waarom Marvel zo graag leentjebuur speelt met haar karakters, in dit geval Iron Man. Overal kun je de verschillende helden tegenkomen. Ik vind dat niet altijd ten goede komen aan de geloofwaardigheid van het scenario. Maar dat is natuurlijk ook weer een contradictio in terminis :).

Tekeningen: Steve McNiven
Scenario: Brian Michael Bendis
Vertaling: James Vandermeersch en Peter de Bruin
Uitgever: Standaard Uitgeverij
72 pagina’s / €6,99 / paperback