Heer Floris steekt de draak

Heer Floris steekt de draak

813
DELEN

Een beetje ridder moet van vele markten thuis zijn. Hij moet zowel de luit als het zwaard kunnen hanteren, draken doden en jonkvrouwen hanteren. Floris van Dendermonde is zo’n ridder.

De schepper van Floris is Remco Polman. Dan sta je natuurlijk meteen met drie-nul voor. Polman is namelijk een van de makers van de heerlijkste strip die er bestaat, Dirkjan. Zodoende is het opeens niet vreemd dat laatst genoemde een ‘vind ik leuk’ sticker op de cover plakte en het voorwoord (deze wél lezen) geschreven is door Mark Retera.

floris-van-dendermonde-strook-2

Briljant
Afgaande op de cover meende ik eerst met een kinderboek te maken te hebben. Niets is echter minder waar. Polman wordt ondersteund door de nog niet genoemde van het trio, Wilfred Ottenheijm. De briljante grappen zijn van een constant hoog hilarisch niveau. Klassiek is nu al de verongelijkte draak Fafnir, die niet meer met Floris praat omdat deze boos was dat hij een maagd had verslonden. De ‘middeleeuwse’ schrijfwijze van de tekst is een genot om te lezen, en zelfs het dankwoord mag niet worden overgeslagen: ‘dank aan mijn ouders, die altijd hebben volgehouden dat ik iets kon, terwijl iedereen kon zien dat dat niet zo was’.

floris-van-dendermonde-strook-1

Geschenkh
Dit is een stripboek dat je gewoon een jaar lang standaard als verjaardagscadeau weggeeft aan je vrienden. Humor zoals het heurt. Op een gegeven moment zullen de uitnodigingen binnen blijven stromen en de gulle lach nimmer verdwijnen. Driewerf hoera! (Hoera! Hoera! Hoera!)

 

Tekenaar: Remco Polman & Wilfred Ottenheijm
Uitgever: Don Lawrence Collection
48 pagina’s / €8,95 / softcover (eerder verschenen in Eppo)

Bestellen