Het rechte pad

Het rechte pad

618
DELEN
het rechte pad

In Het rechte pad bevinden we ons in Frankrijk, tussen de twee wereldoorlogen. Op een landbouwschool, waar nogal wat boefjes bij elkaar zitten, beleven vier weesjongens de laatste zorgeloze momenten van hun jeugd.

Het werk op het land kan hen maar matig boeien, en ze dromen ervan piloot te worden, of te trouwen met Jeanne, de mooie dochter van de graaf. Hun puberale gedrag zal hen echter op heel andere wegen leiden…
het rechte pad

Afgaan op de cover, die op het eerste gezicht een beetje saai lijkt, moet je niet doen. Ik legde hem telkens weer onderop de stapel. Onterecht, zo blijkt. Dit eerste deel van het tweeluik, Lastige Jongens, pakt je meteen vast. De hormonen gieren van de pagina’s, de stijl is cartoonesk, maar is zo fris dat je als een razende de bladzijdes omslaat.
het-rechte-pad-p2-klein

Piekfijn verzorgd (magnifieke inkleuring door Lorien!) en als bonus een rasechte cliffhanger om de lezers gegarandeerd vast te houden, voor een prima prijsje. Echt de enige kanttekening: de paginering ontbreekt op de laatste bladzijde 🙂 Deze moet je gewoon meepakken.

Tekeningen: Morgann Tanco
Scenario: Wilfrid Lupano
Vertaling: Frederik Van Wonterghem
Uitgever: Silvester Strips
56 pagina’s / €7,95 / paperback

RECENSIEOVERZICHT
ARTWORK
10
SCENARIO
8
DELEN
Vorig artikelSuske en Wiske voor SOS kinderdorpen
Volgend artikelDe hemelse Bibendum