In the pines – 5 murder ballads

In the pines – 5 murder ballads

4020
DELEN

In the pines, in the pines, where the sun never shines

and we shiver

when the cold wind blows

in the pines cover kleinSlaat de trom, blaast de fluit, vergeet vooral de banjo niet. Schaduwmeester Erik Kriek is uit de donkere wouden teruggekeerd. Hij heeft verschrikkelijke dingen gezien en deze genadeloos toevertrouwd aan gewillig papier, dorstig naar inkt. Hongerend naar bloed.

Erik Kriek, de man die voorheen vooral bekend was van Gutsman. Wikipedia, past uw pagina’s aan. De wereld is verder gegaan, ook al duikt de tekenaar met het vervaarlijke voorkomen met graagte in het Amerikaanse verleden. Hij is teruggekeerd, en hoe. Met een boek onder zijn ene, en een glanzende schijf onder zijn andere stevige arm.

In-the-Pines_4

Vijf murder ballads stroomden uit zijn vingers. Belandden op de tekentafel. Snoeiharde schaduwen regen aaneen tot huiveringwekkende beeldverhalen, de dood kwam tot leven via pen op papier, trillend op de snaren van de bluegrass banjo. Hoge dennen kraakten, geliefden werden verloren en moorden koelbloedig verhuld. Een kraai vliegt op.

In-the-Pines_5

Louter goede raad wil ik u meegeven, nu deze indrukwekkende uitgave heerlijk dreigend klaar ligt. Schijf in de speler, deur goed op slot. Lang niet alle vertellingen lopen per slot van rekening goed af…Oh ja, behalve de cd, waarop Kriek zelf zingt, is er als bonus een essay geschreven door muziek- en Amerika-kenner Jan Donkers. In the pines: meesterlijk.

 

Tekenaar: Erik Kriek
Uitgever: Scratch
136 pagina’s / €29,90 / hardcover + cd