J.ROM 3: Verblind

J.ROM 3: Verblind

952
DELEN

J.ROM 3 is de langverwachte finale van de eerste trilogie. Samen met Abaddon is de gouden superheld opgesloten in Attica II. Een onweerstaanbaar snoepje voor sci-fi-fans, compleet met sadistische directeur die graag zelf persoonlijk ‘kennismaakt’.

 

Op sluwe wijze blijft slechterik Abaddon, vanuit de ruimtegevangenis, met hulp van Yulls de wereld teisteren met aanslagen. Hij moet gestopt worden. Daar heeft J.ROM echter de verdwenen Pi voor nodig. Een spectaculaire ontsnapping is het volgende hoofdstuk van deze chique comic. Hypermoderne vliegende robots, boorplatforms op zee en vernietigde commandocentra. De covers staan bol van de actie. Eigenlijk past het er precies niet in.

jrom-03-fragment

Oorsprong
De link met de bron wordt in dit derde deel geaccentueerd. Professor Barabas speelt een expliciete rol en verwijst naar Suske en Wiske, hoewel niet letterlijk. Ook de geschiedenis van J.ROM / Jerom komt kort aan bod – opnieuw een hint dat er nog veel meer aan zit te komen.

Issues
Scenarist Bruno de Roover móet haast wel een ontsnappingsclausule bedongen hebben bij Standaard. Hij en tekenaar Romano Molenaar zijn namelijk nog niet klaar met superschurk Abaddon en zijn organisatie. Sterker nog, waarschijnlijk was deze drieklapper nog maar een opwarmertje. Net als de Marvels verdient J.ROM net zoveel issues als er verhalen in het vat zitten. Tip: lekker hetzelfde Amerikaanse format aanhouden, zodat ze bij elkaar in het schap staan en de aandacht krijgen die ze verdienen.

 

Tekenaar: Romano Molenaar
Scenario: Bruno de Roover

Uitgever: Standaard Uitgeverij
56 pagina’s / €7,99 / softcover

Bestellen